Sziasztok.

Hosszú hetem volt rengeteg elintézni valóval, viszont szép helyeken jártam, jóarc emberekkel ismerkedtem meg, főztem, illetve belekóstoltam a kert felújítás mesterségébe is.
 


A feladat nemcsak a kert rendbetétele volt, de a korábban két lipicai lónak otthont adó kertrészt is át kellettalakítani dizájnos pihenőhellyé. Én személy szerint teljesen laikus vagyok a témában, megjelentem egy pár bakancsban, egy termosz teával és csak pislogtam, hogy hol is kezdjük.


A kertészetileg teljesen elhanyagolt kertet egy nap alatt gyönyörű szépen rendbe raktuk, és rá is tértünk arra, hogy egy kis stílust adjunk neki. Egy örökzöld mellé sütögető szigetet építettünk. A növényzettel, a szépen megépített sütögetővel, és pár mutatósabb székkel nagyon kellemes környezetet hoztunk.

Maga a sütögető építése se akkora ördöngősség, mint amire számítottam.
Az alapot megfelelő formájúra kijelöljük, 50cm mélyre leássuk, ezt kitöltjük vízszintig betonnal. Ezek után pár mutatósabb, ennek a célnak megfelelő kővel köröket építünk, és a hézagokat kitöltjük a maradék betonnal.
 


A hétvégét pesten töltöttem, és ott sikerült megfőznöm a heti egészséges blogos menümet. Ezen a héten egy "Englis muffint, és egy "Fusion veggie pilow-t készítettem.

Englis muffin

Kelttésztát készítünk, 1/3 kukoricaliszt 2/3 búzaliszt arányban.
A megkelt tésztát 1-2 centisre kinyújtjuk, és formával tenyérnyi nagyságú pogácsákat szaggatunk. A csavar ott van, hogy száraz serpenyőbe sütjük, közepes lángon. Pirított sonkával, formában sütött tojással, majonézzel és sajttal tálaljuk.

Veggie pilow

A puhára párolt brokkolit és burgonyát beízesítjük, és egy kissebb tortaformába nyomkodjuk. Finomra vágott vöröshagymával ízesített tojásfehérjével öntözzük, ez fogja össze a zöldségeinket. Erre fűszeres grillzöldséget rétegzünk.
Pl.: Kaliforniai paprikát és gombát, hirtelen lángon megsütünk.
A tetejére füstöltsajt, és 15 perc alatt készre sütjük. ;)

A hét fordulópontján, egergiában gazdag napokat kivánok nektek.
'Egészség.

THA Healthy Alternative